Lütfen telefonunuzu dik konuma getiriniz.

Tanıtım

Genel Bilgiler

  Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı, oral ve maksillofasiyal doku ve organların sistematik olarak incelendiği, bu yapılara ait tüm fizyolojik ve patolojik değişikliklerin klinik ve radyografik olarak yorumlandığı ve yapılacak tedavilerin planlandığı akademik bir birimdir.

 


Tarihçemiz

  Oral Diagnoz ilk kez Amerika diş hekimliği uygulamalarında kullanılan bir kavramdır. Bu kavram zamanla bilimsel bir disipline dönüşerek, ağız hastalıklarının teşhisi ve başarılı bir tedavi planı öngörme ile ilgili bilimsel çalışmalar ve uygulamaları kapsayan bir alan olmuştur. Günümüzde hastadan anamnez almayı, klinik muayeneyi, röntgen ve laboratuar tekniklerinin birlikte değerlendirilerek sonuca ulaşılmasını içeren bu bilim dalı olarak radyoloji ile ayrılmaz bir bütün oluşturmuştur.
Ülkemizde ilk olarak 1973 yılında bağımsız olarak kurulan Oral Diagnoz ve Radyoloji Bölümleri, 1982 yılında YÖK uygulamalarını takiben birleştirilerek Cerrahi Anabilim Dalı’na bağlı Bilim Dalı olarak kurulmuş, daha sonra da tüm üniversitelerde Diş Hastalıkları ve Tedavisi Anabilim Dalı’na bağlanmış ve 08.06.1995 tarihli YÖK Kararı ile tekrar bağımsız hale geçip Oral Diagnoz ve Radyoloji Anabilim Dalı haline gelmiştir. Dişhekimliği Fakültelerinin akademik yapısının incelendiği 10.06.2010 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplatısında 2547 sayılı Kanun’un 2880 sayılı kanun’la değişik maddesi ile 2809 sayılı Kanun’un 3. maddesi uyarınca Oral Diagnoz ve Radyoloji Anabilim Dalı’nın adı, Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı olarak değiştirilmiştir.
Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi, 26/4/2011 tarih ve 27916 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6225 sayılı "Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" un 10.maddesiyle, 1219 sayılı Kanuna eklenen ek madde-14 ile Diş Hekimliğinde Uzmanlık Ana Dallarından biri haline gelmiştir,
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş, Çene Radyolojisi Anabilim Dalı, 15.04.2015 tarihli ve 29327 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" un 5. Maddesi ile kurulan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde Üniversitemiz Senato Kararı ve YÖK onayı ile kurulmuştur.

Akademik Kadromuz

Dr. Öğr. Üyesi SİNAN ALTUN
Dr. Öğr. Üyesi SİNAN ALTUN
Başkan
Dr. Öğr. Üyesi CANAN UZUN
Dr. Öğr. Üyesi CANAN UZUN

Eğitim Faaliyetlerimiz

ÖNLİSANS, LİSANS ve LİSANSÜSTÜ EĞİTİM FALİYETLERİ

Diş Hekimliği Fakültesinde lisans ve uzmanlık öğrencilerine, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ilgili programlarındaki öğrencilerine teorik ve pratik Ağız, Diş, Çene Radyolojisi eğitimi dersleri verilmektedir.

BİLİMSEL ÇALIŞMALAR
• Kemik içi enfeksiyonlar,
• Gömülü diş araştırmaları,
• Kemik rejenerasyonu araştırmaları,
• Kist ve Kistik Lezyonlar,
• Sistemik hastalıklarda ağız bulguları
• 3 Boyutlu görüntüleme

Çalışma Konularımız

ANA BİLİM DALI ÇALIŞMA KONULARI

• Diş ve diş eti hastalıkları
• Çene kemikleri ve temporomandibular eklem
• Baş ve boyun bölgesi yumuşak dokuları
• Sistemik hastalıklarla ilişkili ağız hastalıkları
• Radyasyonun fiziği ve biyolojisi
• Dijital radyografi

Erişim Bilgilerimiz

Mekteb-i Tibbiyye-i Sâhâne Külliyesi, Tibbiye Cad. No:38 Selimiye, Üsküdar
+90 216 777 8 777
-