Lütfen telefonunuzu dik konuma getiriniz.

Tanıtım

Genel Bilgiler

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Ana Bilim Dalı’nda yer alan lisansüstü doktora programımızın amacı Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi alanında güncel bilgiye ulaşmayı, bilgi üretme ve uygulama becerisi gösterebilmeyi; Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi alanındaki bilgiyi uygulama alanlarının kullanımına sunabilen; bu bilgileri yorumlama ve yöntemlerin doğruluğunu sınayabilme yetisine sahip; bilimsel çalışmaları planlama, yürütme ve yorumlama yeteneği olan bir bilim insanlarının yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Doktora programında öğrencilerimiz ağız, çene, yüz bölgelerindeki yumuşak ve sert dokuların konjenital (doğumsal) ve kazanılmış (edinsel) hastalıkları, enfeksiyöz, malign, travmatik ve her türlü patolojik nedenlerin yol açtığı estetik, fonksiyonel ve fonetik sorunların medikal ve cerrahi tedavisi alanlarında eğitim göreceklerdir. Bununla birlikte, ağız, diş ve çene cerrahisi alanında kullanılan materyaller, dental travmatoloji, sedasyon, genel anestezi, konularında edindikleri bilgi, beceri ve davranış doğrultusunda her hastaya etik değerlere bağlı kalarak özel tedavi planı oluşturabilecek, uygulayabilecek, hasta takibini yapabilecek, gerekli durumlarda hastayı ilgili uzmana yönlendirebilecek, yaşam boyu mesleğini ve bu alanlardaki uygulamaları geliştirebilecek donanıma sahip olabileceklerdir. Ülkemizde bu özelliklere sahip diş hekimlerine olan ihtiyaç, bu programın açılma gerekçesidir. Programdan mezun olanlar öğrencilerimiz gerek akademik, gerek klinik alanlarda açık pozisyonlarda çalışma imkânı bulacaklardır. 


Tarihçemiz

 

Oral ve maksillofasiyal cerrahi dişhekimliği mezuniyeti sonrasında bir uzmanlık dalı olup estetik ve fonksiyonel olarak başın, yüzün, ağız, dişlerin, dişetlerin ve boynu ilgilendiren hastalıklar, travmalar ve deformitelerin tedavisini yapan bilim dalıdır. Gelişmesinde dişhekimlerin ön ayak olduğu 20 yy başlarında oral cerrahi olarak adlandırılmaktaydı. Oral cerrahi alanında çalışan cerrahların yeteneğin artması ve teknolojik gelişmelerin sağladığı ilerleme 100 yıllık gelişme süresi içerisinde ağız cerrahların ilgi alanları komşu anatomik sahaları da kapsamaya başladı. 1980’lerin başında branşın ismi Oral ve Maksillofasiyal Cerrahi olarak değiştirildi. Böylece 80’li yılların başında konan yeni branş ismi oral cerrahinin yetersiz olduğu ve uygulanan cerrahi işlemler ile branşın kapsamı açısından tamamıyla prosedürlerin birer yansıması olmuştur. Dünyanın bir çok ülkesinde uzmanlık dalı olarak kabul edilmiştir. OMC İngiltere’de 1994 yılında 9. cerrahi uzmanlık dalı olarak dahil edilmiştir. Avrupa Birliği Yasaları oral ve maksillo-fasiyal cerrahiyi, diş hekimliği tabanlı olması nedeniyle, diğer cerrahi branşlardan ayrılmıştır  Diş hekimliğinin uzmanlık dalı olan oral ve maksillofasiyal cerrahi , oral ve maksillofasiyal bölgeyi ilgilendiren hastalıkların, yaralanmaların ve defektlerin yumuşak ve sert doku onarımlarını estetik ve fonksiyonel bütünlüğünü sağlayarak hastaların maksimum şekilde hayat kalitesini arttırmayı amaçlar. 

 

Akademik Kadromuz

Doç. Dr. SERAP KESKİN TUNÇ
Doç. Dr. SERAP KESKİN TUNÇ
Başkan
Dr. Öğr. Üyesi ALANUR ÇİFTÇİ ŞİŞMAN
Dr. Öğr. Üyesi ALANUR ÇİFTÇİ ŞİŞMAN
Dr. Öğr. Üyesi TAHSİN TEPECİK
Dr. Öğr. Üyesi TAHSİN TEPECİK

Eğitim Faaliyetlerimiz

ÖNLİSANS, LİSANS ve LİSANSÜSTÜ EĞİTİM FALİYETLERİ

Diş Hekimliği Fakültesinde lisans ve uzmanlık öğrencilerine, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ilgili programlarındaki öğrencilerine teorik ve pratik Ağız, Diş, Çene Cerrahisi eğitimi dersleri verilmektedir.

BİLİMSEL ÇALIŞMALAR
• Oral ve Maksillofasiyal bölgede ağrı iletiminin blokajı ve sedasyonu,
• Preprotetik ve preimplant cerrahi araştırmalar,
• Temporomandibuler eklem araştırmaları,
• Kist ve Kistik Lezyonlar ve Cerrahi Tedavileri araştırmalar,
• Sinir Bilim

Çalışma Konularımız

ANA BİLİM DALI ÇALIŞMA KONULARI

• Gömülü, komplike veya sürmüş dişlerin çekimleri,
• Dental implant uygulamaları
• Dental implant uygulamaları amacıyla sert doku ve yumuşak doku eksikliklerinin cerrahi yöntemlerle düzeltilmesi,
• Çene ve çevre dokularının kistlerinin tedavisi,
• Çene tümörleri ve tedavileri,
• Diş ve çene bağlantılı maksiller sinüs patolojileri ve tedavileri
• Ağız, çene ve yüz bölgesinde estetik ve fonksiyonel bozukluklara neden olan deformitelerin cerrahi yöntemlerle düzeltilmesi (Ortognatik cerrahi),
• Protetik cerrahi,
• Çene yüz bölgesi ağrıları,
• Temporomandibuler eklem bozukluklarının tedavisi,
• Adontojenik enfeksiyonların tedavisi,
• Tükürük bezi hastalıklarının tedavisi,
• Ağız hastalıklarının teşhis ve tedavisi

Erişim Bilgilerimiz

Mekteb-i Tibbiyye-i Sâhâne Külliyesi, Tibbiye Cad. No:38 Selimiye, Üsküdar
+90 216 777 8 777
-