İlk Öğrencilerimizin Önlük Giyme Töreni

22 Kasım Diş Hekimleri Günü Ağız Diş Sağlığı Haftası

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Önlük Giyme Töreni Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet ERDÖL, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Sadrettin PENÇE ve Prof. Dr. Kadriye KART YAŞAR, Genel Sekreterimiz Dr. Muzaffer AKDOĞAN, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Fatih GÜLTEKİN, Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Şeniz KARAÇAY, öğretim üyelerimiz, öğrenci ve velilerimizin katılımı ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleşti.

Açılış, Diş Hekimliği Fakültesi Öğrenci Temsilcimiz Fatih KARAKAŞ'ın yaptığı konuşma ile başladı. Açılıştan sonra konuşma yapmak üzere sahneye gelen Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet ERDÖL yaptığı konuşmada Diş Hekimliği Fakültemizin tarihinden ve hedeflerinden bahsederken restorasyonda olan külliye hakkında da bilgiler verdi.

Rektörümüzden hemen sonra mikrofonu alan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Fatih GÜLTEKİN yaptığı konuşmada şöyle seslendi.

'' Değerli misafirler,

Bizler de en az sizler kadar heyacanlıyız. Çünkü ilk öğrencilerimizin ilk "Önlük giyme töreni"ni yapıyoruz. Bu günü tercih ettik. Çünkü 22 Kasım, 1908 yılında Tıp Fakültesi bünyesinde ülkemizde diş hekimliği eğitiminin ilk verilmeye başlandığı gün. Bu hafta aynı zamanda "Ağız ve Diş Sağlığı Haftası" olarak da kutlanmaktadır.

Kıymetli Anne ve babalar. İlk önce sizlere seslenmek istiyorum. Öncelikle sizleri tebrik ediyorum. Çok büyük zahmetlerle göz bebeğiniz yavrularınızı bu günlere kadar desteklediniz ve fakültemizin öğrencisi yaptınız. Bunun altında çok büyük emeklerin olduğunun farkındayız.

Ancak artık çocuklarınız bize emanet. Bundan böyle hem mesleki olarak hem de manevi erdemlerle donanmış, etik değerleri içselleştirmiş, ana-babasının, hocalarının ve hastalarının hayır duasını alacak diş hekimleri yetiştirmek istiyoruz. Rektörümüz bu konuda çok hassas. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. ''

Önlük Giyme Törenimiz yapılan konuşmaların ardından öğrencilerimizin önlüklerini giymeleri ile sonlandı.

22-11-2017

Haber Galerisi